Новата скреч карта на България оживява пред теб с изящни илюстрации!

Новата Скреч карта на България е вече тук! Още по-жива от всякога. С изтриването на всяка следваща забележителност, прекрасни илюстрации оживяват пред теб, за да превърнат парчето хартия в произведение на изкуството. Това, трябва да кажа, крие своите опасности. Сега трябва да обикаляш още по-бързо родината, защото нетърпението да превърнеш сивия лъскав пъзел в изящна картина расте неимоверно с всяка разкрита частица.

Ще призная, и аз се захласнах по скреч картата „Разкрий България“, веднага щом драснах със стотинката по Петричко. Там се показаха Самуиловата крепост и храмът на Ванга в Рупите. А какво ли ще излезе изпод Мелнишко? А Банско? Като лоза пълзеше илюстрацията, докато не обви голяма част от платното, някъде по малките часове на денонощието. Даа, започнах начинанието късничко, без да подозирам, че няма да успее да ме откъсне дори натискът на тежките клепачи.

За пореден път приятелите от ШантавоЕ са обърнали внимание и на дребните детайли по картата. Цилиндричната кутия също се променя спрямо новия дизайн и спокойно може да заеме място редом до сувенирите във всеки дом. Прекрасна идея за подарък на приятел пътешественик и дори няма нужда от опаковане. По-компактна е, макар и с малко.

България
Загадъчна
и
Чаровна

Какво се крие в тази фраза? Освен акцент към неоспоримите качества на нашата родина, зад думите е закътана лека заигравка. Или беше пред думите? Ами… по-скоро в първите им букви. Сети ли се вече какво символизират Б, З и Ч? Бяло, зелено, червено – цветовете на трибагреника! Какво още е скрито в картата няма да разкривам. Оставям сам да се оправиш с другата лека закачка. А тя е доста по-очевидна и едва ли ще те затрудни чак толкова. Мога само да подскажа, че трябва да се оглеждаш за меридианите.

И този път Скреч картата на България е разделена на общини, които крият своята уникална рисунка – забележителности, прославящи съответния регион. Под краката на лъва са изброени и 100 обекта, но различни от онези 100 в книжките с печати. Разбира се, голяма част от тях присъстват в този списък, но са придружени от доста по-непопулярни местенца. Редом до крепостта Царевец застава Ковачевското кале край Попово. До Райското пръскало застава Христовския водопад. До Рилския манастир застава Петропавловския манастир.

Скреч картата „Разкрий България“ е чудесен начин да планираш своята екскурзия. Не се колебай, защото и Да Винчи не би могъл да окичи стената ти с по-прекрасен шедьовър – жива картина от безброй спомени.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Версията на Вашия браузър е прекалено стара.
Моля, актуализирайте го или изтеглете друг браузър от тук.