м.Черноморец – кв.Галата

Възникна грешка. Моля опитайте отново. Достъпът до Вашите координати е отказан. Моля, позволете го, презаредете страницата и опитайте отново. Информация за локацията не е налична. Няма връзка или връзката с интернет е много слаба, за да се изпълни заявката. Моля опитайте отново. Неочаквана греша. Моля опитайте отново. Вашият браузър не поддържа тази функция
 • Категория: Пешеходни
 • Сезон:
 • Област: Варна
 • Планина:
 • Начална точка: м.Черноморец( 43.120755, 27.927785 )
 • Крайна точка: кв.Галата( 43.159852, 27.930278 )
 • Денивелация: 158 м67 м - 225 м
 • Дължина: 5.5 км
 • Времетраене: 1:30 часа
 • Информация: 25.04.2015
 • Източник: Панайот Толев
 • Маркировка:
 • Трудност:

Моля, имайте предвид, че голяма част от данните са неофициални, може да съдържат неточности и са предназначени за спомагателно, а не основно средство за ориентация при избор или провеждане на преход.

0м 0м 0м 0м 0м
Изтегли GPS трак Навигирай Добави в планове Добави в Посетени Нощувки наблизо Интересни места наблизо

Подробна информация за маршрута

Може би GPS машинката не е била в ред за този преход и изглежда, че денивелацията не е коректно пресметната. Тръгнахме от самия плаж на местност Черноморец, което едва ли е 67 м надморска височина. Пътеката се движи между двете възвишения и се вие така малко повече от километър. Тук излизаме на последната спирка на автобуса на местност Ракитника. Пресичаме пътя и продължаваме напред. Малко по-напред има отбивка вдясно, която тръгва по черен път.

Броени метри по-нататък е единственото по-объркващо място. Утъпканата част на пътя свива леко вляво, но ние трябва да продължим направо по едва доловима пътечка, докато стигнем до маркировката на стотина метра оттук, отбелязана на един стълб. Тя се движи успоредно на дерето. На места е трудно проходима или позатрупана, но се заобикаля. Още около километър в тази посока и пътеката ни води през дерето. За щастие по него не минава вода и не изглежда да има такава и през пълноводните части на годината.

Когато излезем от него поемаме по пътеката наляво и не след дълго ни извежда на излизане от местност Ракитника. Хубаво е да вметнем, че ако минавате маршрута наобратно, тук е хубаво да се оглеждате по-внимателно, тъй като този разклон не е маркиран. Много по-вероятно е човек да се подлъже по главната широка пътека, която минава право през вилната зона.

От това разклонение тръгваме отново наляво и няколкостотин метра по-напред свиваме надясно през лозята. Оттук до Галата се върви само и единствено направо. Няма никакви отклонения, но няма и сянка в продължение на доста време, което е хубаво да имате предвид ако тръгвате през горещите дни.

Почти два километра е вървенето до края на прехода на обръщалото на кв. Галата. Маршрути, които можем да последваме след това са маршрут отново към Черноморец или към Паша дере.

Не забравяй планинската застраховка!Имаш 10% ОТСТЪПКА с промо код TRIPSJOURNAL от застраховка Парана – най-удобната туристическа застраховка!
Активираш, когато ти потрябва, без да ходиш до офиси. Купи ТУК!

Интересни места наоколо, които да посетите

кв.Галата – м.Черноморец кв.Галата – м.Паша Дере м.Джанавара – м.Черноморец Военноморски музей – гр.Варна кв.Виница – с.Кранево Аладжа манастир – Златни пясъци – жълт Аладжа манастир – Златни пясъци – зелен Музей на мозайките

Версията на Вашия браузър е прекалено стара.
Моля, актуализирайте го или изтеглете друг браузър от тук.