Официално! 93% казаха #ДаЗаТрънско и оставиха минното дело в миналото.

#ДаЗаТрънско е вече официално! Окончателните данни от преброяването потвърждават, че 92.98% от гласувалите на местния референдум в Трън са отговорили с ДА, което означава, че рудодобив в региона няма да има. Разлика с предварителните данни от снощи няма, но тогава резултатът все още не беше официален. Избирателната активност е била 59.7%, което далеч надвишава нужните 40%, за да бъде признат за валиден. Това са 2081 души от общо 3486, имащи право на глас. 1935 от тях са отбелязали ДА, срещу едва 125 с НЕ. 21 са недействителните бюлетини.

Въпросът беше „Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?“, а отговор ДА на него е ДА на Чистата трънска природа и НЕ на мината, проект на Евромакс Сървисис ЕООД от групата на „Асарел – Медет“. Така мина „Злата“ си остава в историята на рудодобива в Трънско.

Това е най-хубавото, което може да се случи на един толкова зелен и чист край и на хората живеещи в него! Това е най-хубавото, което може да се случи на две подготвени за разрушение планини!

Честито, трънчани!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Версията на Вашия браузър е прекалено стара.
Моля, актуализирайте го или изтеглете друг браузър от тук.