Ръководство за публикуване на пътепис

Вече имаш възможност да споделиш пътешествията си пред аудитория от хиляди хора. За да публикуваш успешно своя пътепис, е нужно той да отговаря на няколко дребни, но важни за нас изисквания. Имай предвид, че той трябва да премине през модерацията на администратор, преди да бъде публикуван.

Основна снимка
Препоръчителните размери на основната сника на пътеписа са 1280×730 пиксела. Имай предвид, че ако качената снимка не е в този размер, тя ще бъде модифицирана, за да покрие нужните пропорции.

Съдържание
Има само няколко детайла, свързани със съдържанието, които трябва да бъдат спазени при публикуването на пътепис:

  • Пътеписът трябва да е твой – може би няма нужда да споменаваме, но все пак…
  • Да бъде пътепис, а не фотопис – остави думите, а не снимките, да разказват историята.
  • Придържай се към етичните норми – избягвай грубия тон, обидите, расизма, нецензурния език и всичко останало, регламентирано (и нерегламентирано) в „Общите условия“ на Trips Journal.
  • Спазвай правилата за правопис и пунктуация. Имай предвид, че ако се наложи правописна или пунктуационна промяна, текстът може да бъде редактиран.

Как да добавяш и подреждаш снимки в съдържанието?
Един пътепис добива друг облик с няколко подходящи снимки в съдържанието, затова препоръчваме използването им и решихме да предоставим възможността да добавяш такива. Ти само трябва да избереш с мишка или клавиатура къде в текста желаеш да бъде поместено изображението, след което да натиснеш бутона „Добави файл“. Щом избереш желаната снимка и натиснеш „Вмъкване в страницата“, имаш няколко възможности:

  • Да я оставиш в оригинално състояние.
  • Да я подравниш вляво, вдясно или централно с някои от помощните бутони, показвани долу. В случай, че избереш подравняване вляво или вдясно, текстът след нея ще я обгради.

 или 

  • Да намалиш или увеличиш нейния размер с мишката, плъзгайки някой от четирите й края.

Можеш да използваш за пример някои от вече публикуваните пътеписи, като например този за „Голямата четворка на Рила – Стълбицата към връх Мусала“. Ако имаш някакви въпроси, не се колебай да се свържеш с Trips Journal.

Версията на Вашия браузър е прекалено стара.
Моля, актуализирайте го или изтеглете друг браузър от тук.